CV-ketel bijvullen

Verwarming besparing tips

Wilt u een lagere energierekening? Dat kunt u snel bereiken door slim om te gaan met uw energieverbruik. Op deze pagina beschrijven we enkele tips waardoor u direct geld kunt besparen op uw energierekening. Slimmer en efficiënter verwarmen!

1. Een uur even één graadje minder
Zet een uur voordat u op bed gaat de thermostaat één graadje lager. Dit bespaart u geld en de comfort blijft hetzelfde. Gemiddeld levert dit een besparing op van 7% op uw jaarlijkse energierekening.

2. Vervang uw oude CV-ketel
Wanneer u een oude CV-ketel heeft dan is het aan te raden om advies te vragen aan een verwarmingsmonteur om te kijken of een nieuwe voordeliger is. Nieuwe CV-ketels leveren veel meer rendement en daardoor levert dit een energiebesparing op. U kunt ook zelf checken of u toe bent aan een nieuwe CV-ketel door de CV-ketel check te doen. Een nieuwe CV-ketel zorgt al snel voor een besparing van 20%!

3. Uitstraling van de warmte
Het is belangrijk dat er voor de verwarming geen grote objecten staan zoals meubels of hangende gordijnen. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet goed in de ruimte verdeeld kan worden. Hierdoor moet uw CV-ketel harder stoken.

4. Een schone CV-ketel
Het is belangrijk om uw CV-ketel regelmatig te onderhouden. Wanneer een CV-ketel vies wordt, dan zijn storingen een veelvoorkomend probleem. Daarnaast daalt het rendement. Het is raadzaam om uw CV-ketel goed te onderhouden. Wij geven het advies om een onderhoudscontract af te sluiten zodat u altijd een goed werkende CV-ketel heeft.

5. Zorg voor een thermostaatkraan
Een snel terugverdiende investering is om te zorgen dat iedere radiator een aparte thermostaatknop heeft. Zo kunt u zelf per ruimte aangeven of u die verwarmt wil hebben. Een lege ruimte hoeft immers niet warm te zijn als u hier geen gebruik van maakt.

6. Waterdruk controleren
Het is aan te raden om af en toe de waterdruk te controleren van uw centrale verwarming. Een goed bijgevulde CV zorgt ervoor dat uw woning sneller opwarmt. Dit bespaart u direct energie. Kijk dus maandelijks even naar de waterdruk. Als deze beneden de 1,5 bar staat dan is het tijd om bij te vullen. Ideaal is dat de meter tussen de 1,5 en 2 bar aangeeft. Lees hier het stappenplan om uw CV-ketel bij te vullen.

Afspraak maken verwarming