CV-ketel bijvullen

CV-ketel bijvullen

Een koude woning is nooit prettig en doet direct ongezellig aan. Grote kans dat dit komt doordat uw CV-ketel niet meer goed functioneert. Wanneer uw verwarming niet de gewenste warmte meer afgeeft dan moet u hoogstwaarschijnlijk uw CV-ketel bijvullen. Hoe dat werkt leggen we hieronder stap voor stap uit.

Waterdruk is te laag

Op de drukmeter van uw CV-ketel kunt u zien hoe hoog de waterdruk nog is. Normaal gesproken staat de meter in het groene gedeelte. Dit is tussen de 1,5 en 2 bar. Wanneer de wijzer lager staat dan 1,5 bar moet u de CV-ketel bijvullen.

Stap 1
Zet de thermostaat in uw woonkamer op de laagst mogelijke stand. Kijk vervolgens op uw CV-ketel en wacht tot deze nog 40 graden aangeeft.

Stap 2
Sluit de vulslang aan op de kraan en sluit het andere uiteinde aan op uw verwarmingssysteem. Vaak zit deze aansluiting bij de CV-ketel of bij een radiator.

Stap 3
Draai de waterkraan open zodat de gehele slang gevuld is met water. Draai vervolgens de kraan open van de verwarming. De kraan bij de verwarming is met een kwartslag helemaal geopend.

Stap 4
Kijk goed naar de drukmeter en wanneer deze tussen de 1,5 en 2 baar staat sluit u de vulkraan weer. Doe de waterkraan dicht en koppel de volledige slang af.

Stap 5
Zet uw thermostaat weer op de stand waar u zich het prettigst bij voelt. Uw CV-ketel is weer bijgevuld en u kunt weer genieten van een warme woning. Tip: door het bijvullen van uw CV-ketel komt er altijd een beetje lucht in de radiatoren. Zorg er altijd voor dat u uw verwarming na het vullen van de CV-ketel laat ontluchten.

Doet de CV-ketel het nog steeds niet?

Heeft u de CV-ketel goed bijgevuld maar functioneert deze nog steeds niet naar behoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij komen snel bij u langs!

Afspraak maken verwarming