CV-ketel onderhoud

CV-ketel onderhoud

De CV-ketel zorgt voor warm water en zorgt ervoor dat het comfortabel warm in uw woning is. Vooral in de winter is het erg vervelend als u problemen heeft met uw CV-ketel. Toch ontstaan CV-problemen vaak in de winter, en dan vooral in het begin van de winter. Dit is niet zo gek, want in de zomermaanden hoeft de CV-ketel niet zo hard te werken. Begint het ineens weer koud te worden, dan moet de CV weer extra zijn best doen. Het kan zijn dat er dan problemen ontstaan. Dit voorkomt u met periodiek onderhoud. Met regelmatig onderhoud zorgt u ervoor dat de kans dat onderdelen van de CV-ketel verroesten of onnodig slijten vele malen kleiner wordt.

Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?

Tijdens een onderhoudsbeurt kijkt een monteur uw CV-ketel helemaal na. De ketel wordt gecontroleerd op waterdruk en hoeveelheid lucht en opnieuw afgesteld als dit nodig is. Daarnaast wordt het verwarmingssysteem bijgevuld en ontlucht. Ook maakt de monteur de brander helemaal schoon en kijkt de monteur of de ketel en de plek waar hij hang voldoet aan alle veiligheidseisen. Denk aan controle van de gasaansluiting, controle van het afvoerkanaal en controle van diverse beveiligingen.

De voordelen van een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract weet u zeker dat uw ketel periodiek onderhouden wordt. De onderhoudsbeurt wordt in de meeste gevallen in de herfstperiode uitgevoerd, zodat u er in de winter lekker warm bijzit. Regelmatig uw CV-ketel laten onderhouden geeft u veel voordelen. Ten eerste gaat de ketel langer mee. Daarnaast is het goed voor uw portemonnee, want een goed afgestelde CV-ketel werkt zuiniger en is ook nog eens beter voor het milieu. Ook is de kans op storingen veel kleiner, aangezien eventuele beginnende mankementen tijdens de onderhoudsbeurt al verholpen worden.

Neem vrijblijvend contact op voor een onderhoudscontract voor uw CV-ketel. Onze installateurs informeren u graag over de mogelijkheden.