Reparatie verwarming

Een goed verwarmd en veilig huis

Nu de winter voor de deur staat wil je natuurlijk wel lekker warm thuis kunnen zitten. Zorg daarom dat je verwarming en cv ketel naar behoren werken. De cv ketel moet regelmatig nagekeken worden, dit is namelijk erg belangrijk voor een goede werking. Een oude cv ketel is niet alleen ontprettig omdat hij niet goed werkt, het kan ook extra kosten met zich mee brengen waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Zorg daarom dat je cv ketel af en toe een beurt krijgt en wanneer nodig vervangen wordt door een zuinigere nieuwe variant.

Wat is een cv ketel?

Een cv ketel staat meestal op zolder, in de bijkeuken of in de garage, afhankelijk van de bouw van je huis. Een cv ketel zorgt voor warm water waardoor het aangenaam warm wordt in je huis en daarnaast het kraanwater ook verwarmt is. Problemen met de cv ketel zijn natuurlijk altijd vervelend, maar zeker in de wintermaanden is dit extra vervelend. Toch is het zo dat de meeste cv ketels in de winter kapot gaan of onderhoud nodig hebben.

Het is ook wel logisch dat de meeste cv ketels problemen krijgen in de wintermaanden omdat een cv ketel in de winter veel harder moet werken dan in de zomer maanden. Vaak heb je in de zomer geen verwarming aan en gebruik je alleen wat warm water. In tegenstelling tot de winter, dan heb je bijna iedere dag wel een aantal uren de verwarming aan staan. Wanneer het dan ineens een stuk kouder wordt, moet de cv ketel ineens extra hard zijn best doen, waardoor er vervelende problemen kunnen ontstaan. Dit kun je dus voorkomen wanneer je kiest voor periodiek onderhoud. Dit wil zeggen dat je regelmatig je cv ketel moet laten nakijken, zodat je in de winter niet voor onaangename verrassingen komt de staan dat er ineens een onderdeel kapot gaat door slijtage of andere vervelende mankementen die voorkomen hadden kunnen worden.

De meeste cv ketels staan tegenwoordig op zolder, dit is een goede plek omdat je het hier geen onnodige ruimte inneemt en het natuurlijk geen mooi appartaat is om in de woonkamer neer te zette. De zolder is dus een geschikte plek voor een cv ketel zolang je er maar bij kunt en de ketel niet verstopt achter allerlei rommel die op zolder staat. Je moet er namelijk ten alle tijden bij kunnen, zeker wanneer er onderhoud nodig is of er een defect is.

De zolder is een handige opslagplek

Niet alleen is de zolder een zeer geschikte plek voor de cv ketel, ook voor een kluis is dit een ideale en veilige plek. Een kluis is erg fijn om privé te hebben, je kunt er belangrijke documenten in leggen, maar ook belangrijke privé spullen zoals sieraden en horloges. Kijk op kluis-kopen.nl voor een geschikte kluis voor bij jouw thuis. Tevens zijn er ook brandwerende kluizen, hierdoor zijn je belangrijke documenten en spullen veilig voor een eventuele woning brand. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een kluis op zolder, omdat dit een plek is waar bezoekers niet vaak komen. De zolder is daarom ideaal als plaats voor een kluis, want net als de cv ketel wil je het niet in je woonkamer hebben staan, maar wil je er wel ieder moment bij kunnen als dat nodig is.

Afspraak maken verwarming