Soorten ketels

Alles over HR ketels

Wij krijgen dagelijks veel vragen over het verschil tussen HR-ketels en VR-ketels. Logisch, want de ontwikkelingen gaan snel en er verandert technologisch veel op het gebied van CV-ketels. Op deze pagina leggen we duidelijk het verschil uit tussen de HR-ketel en de VR-ketel.

De HR-ketel

De afkorting staat voor Hoog Rendement ketel. Kortgezegd is een HR-ketel een CV-ketel die meer rendement levert dan 100%. Dit wil zeggen dat minimaal 100% van de energie omgezet wordt in nuttige warmte voor uw woning of bedrijfspand. Goede HR-ketels halen een rendement van 108%, wat goed is voor uw maandelijkse energiekosten en het milieu. Een goede investering voor de toekomst die zichzelf terugverdient.

De VR-ketel

Vaak hoor je ook nog dat er een VR-ketel in een woning aanwezig is. Deze afkorting staat voor Verbeterd Rendementsketel. Met deze type ketel wordt gemiddeld 90% van de energie omgezet in nuttige warmte. Een HR-ketel is dus zuiniger dan een VR-ketel. Een VR-ketel wordt daarom ook bijna nooit meer geplaatst.

Gewone CV-ketel

De ouderwetse CV-ketel wordt niet meer gemaakt en gemonteerd in Nederland. Deze type ketel zorgt voor een verlies van 20% tot 30% van de gebruikte energie. Dit past niet meer in de duurzame omgeving waarin we vandaag de dag leven.

Wilt u weten welk type HR- of VR-ketel het beste bij uw woonsituatie past? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en kom zo in contact met een verwarmingsmonteur bij u uit de regio.

Afspraak maken verwarming