Temperatuurregeling

Temperatuurregeling

Comfortabel wonen, betekent altijd een aangename temperatuur in huis. Daarbij is het ook essentieel om de energiekosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Dat is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook heel belangrijk voor het milieu. Het is dan ook zeker geen gek idee om eens een specialist bij de hand te nemen op het gebied van temperatuurregeling in huis. Er bestaan namelijk verschillende systemen en er zijn allerlei zaken waar u op moet letten. Lees er hier meer over.

Moderne thermostaten

Er bestaan vandaag de dag vele geavanceerde thermostaten waarmee u heel nauwkeurig de temperatuur in huis kunt regelen. Deze thermostaten zijn in staat om de temperatuur in de woonkamer te meten en om in reactie hierop de centrale verwarming aan te sturen. Wordt het te warm in de woonkamer, dan zorgt de thermostaat ervoor dat de verwarming harder gaat werken en andersom. De meest effectieve en aangename manier om de temperatuur in het hele huis te regelen is met behulp van een klokthermostaat met weersafhankelijke regeling.

Klokthermostaat met weersafhankelijke regeling

Er zijn allerlei invloeden die ervoor kunnen zorgen dat de thermostaat in de woonkamer de CV-installatie uitschakelt. Denk aan felle zon, veel mensen of de openhaard. Het probleem is nu dat het in andere ruimtes flink kan afkoelen. Een klokthermostaat met weersafhankelijke regeling meet via een buitenvoeler de buitentemperatuur en stemt hierop de CV-verwarming af. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), kunnen alle ruimtes individueel op de juiste temperatuur worden gebracht.

Energiezuinig verwarmen

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van energiezuinig verwarmen. Met de moderne thermostaten van vandaag kunt u veel energie en geld besparen. Een andere goede tip om te besparen op uw stookkosten is door ´s nachts de temperatuur in huis iets te verlagen. Maar let op! Verlaag de temperatuur niet meer dan 5ºC! Wat veel mensen niet weten is dat wanneer u uw huis te zeer laat afkoelen het vervolgens veel meer energie kost om overdag de temperatuur weer op peil te krijgen.

Raadpleeg onze cv-specialisten

Onze cv-specialisten staan graag voor u klaar met nog meer informatie over het effectief verwarmen van uw huis en handige tips voor het besparen van energie. Neem hier contact met ons op voor vrijblijvend advies en een gratis offerte.

Afspraak maken verwarming