CV-ketel vervangen

Verwarming ontluchten

Problemen met uw CV-ketel wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Het is niet in alle gevallen nodig om een verwarmingsmonteur in te schakelen. Het bijvullen van uw ketel en het ontluchten van uw radiatoren kunt u prima zelf. Wij leggen hieronder stap voor stap uit hoe u uw verwarming kunt ontluchten.

Het ontluchten van uw verwarming

Een teken dat u uw verwarming moet ontluchten zijn tikkende leidingen en borrelende geluiden. Wanneer er lucht in uw leidingwerk zit, dan wordt de radiator ook minder warm. Zonde, want het rendement wordt daarmee niet optimaal behaald en dit gaat weer ten koste van uw portemonnee. Volg de volgende stappen om uw verwarming te ontluchten.

Stap 1
Zorg ervoor dat uw thermostaat zo laag mogelijk staat.

Stap 2
Begin bij de radiatoren die zo laag mogelijk liggen en werk zo toe naar de radiatoren op de bovenverdieping.

Stap 3
Sluit alle radiatorkranen van de verwarmingen die u wilt ontluchten.

Stap 4
Zorg ervoor dat u een doekje bij het ontluchtingsventiel houdt. Er komt namelijk vocht mee als u de radiator gaat ontluchten. Draai het ventiel met een speciaal ontluchtingssleuteltje open totdat er water uit stroomt, daarna draait u het weer dicht. Ga zo alle radiatoren bij langs.

Stap 5
Als u alle radiatoren heeft ontlucht kunt u de radiatorkranen weer opendraaien. Vervolgens kunt u de thermostaat weer op de gewenste temperatuur zetten.

Stap 6
Controleer de druk op uw CV-installatie. Deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar staan om het huis optimaal te kunnen verwarmen. Wanneer de meter een waarde aangeeft beneden de 1,5 bar, dan moet de CV-ketel bijgevuld worden.

Problemen met verwarming ontluchten?

Wanneer u onverwachts tegen problemen aanloopt dan kunt u natuurlijk altijd onze hulp inschakelen. We komen direct bij u langs om uw verwarming weer werkend te maken.

Afspraak maken verwarming