Voordelen HR-ketel

Voordelen HR-ketel – Wij leggen het voor u uit

Wel of geen HR-ketel laten plaatsen? Loopt u rond met deze vraag, dan bent u hier op het juiste adres om meer te weten te komen over de voordelen van een HR-ketel. De afkorting ‘HR’ staat voor ‘Hoog Rendement’. Hiermee wordt bedoeld dat u uw woning sneller en effectiever kunt verwarmen en daarvoor toch minder hoeft te betalen. Klinkt dat niet interessant? Ontdek hier alle voordelen van een HR-ketel.

HR-ketels zijn zuiniger

HR-ketels zijn zuiniger dan CV-ketels, omdat ze door middel van de condensatie van water een relatief hogere verbranding bereiken in de ketel. Hierdoor wordt er op een zuinigere manier energie gecreëerd waarmee u uw woning kunt verwarmen. Uw energiekosten zullen dus beduidend afnemen en u belast het milieu minder. Een HR-ketel is wel duurder in aanschaf, maar vanwege de lagere energiekosten betaalt deze investering zich binnen een aantal jaar gemakkelijk terug. Bovendien gaat een HR-ketel veel langer mee. Uiteindelijk bent u dus goedkoper uit.

Sneller en veiliger

Snel uw woning opwarmen en genieten van een behaaglijke temperatuur in huis op koude dagen? Dat doet u met een HR-ketel. Een HR-ketel werkt sneller en effectiever dan een CV-ketel. U bent met een HR-ketel dan ook gegarandeerd van ultiem comfort. Een andere goede reden om voor een HR-ketel te kiezen is de veiligheid. HR-ketels zijn veel veiliger omdat u niet meer het risico loopt dat er gas in uw woning lekt. U kunt de ketel gewoon zonder problemen aan laten staan. Helaas horen we nog veel te vaak dat een slechtwerkende CV-ketel een koolmonoxidevergiftiging heeft veroorzaakt. Met een HR-ketel hoeft u hier niet bang voor te zijn.

Steeds meer duurzame oplossingen

De HR-ketels worden steeds slimmer, doordat ze steeds vaker worden voorzien van ‘slimme’ software die bijvoorbeeld het watergebruik in de gaten houdt en zichzelf aan de hand daarvan kan programmeren. Er worden voortdurend nieuwe duurzame oplossingen ontwikkeld voor HR-ketels. Voor de meeste HR-ketels geldt dat ze gemakkelijk aangepast kunnen worden aan deze nieuwe oplossingen. U mag dus wel stellen dat u met een moderne HR-ketel goed op de toekomst bent voorbereid.

Gemakkelijk te installeren

Hoewel HR-ketels voorzien zijn van de nieuwste technologieën zijn ze gemakkelijk en snel te installeren. Laat dit altijd door een verwarmingsmonteur doen, zodat u zeker weet dat het goed gebeurt. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een HR-ketel in uw woning neem dan hier contact met ons op. Wij brengen u graag in contact met de beste HR-ketel specialist in uw regio.

Afspraak maken verwarming