Voordelen vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

Is vloerverwarming leggen een goed idee? Staat u op het punt om een nieuw huis te kopen of te bouwen? Of bent u van plan om uw huis te renoveren? Dan is dit het juiste moment om te overwegen of u vloerverwarming laat leggen. Wat zijn de voordelen van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren? Hier vindt u het antwoord op deze vraag.

Vloerverwarming is ruimtebesparend

Een belangrijk verschil tussen vloerverwarming en radiatoren is dat de vloerverwarming in de vloer verwerkt is. Dit betekent dat de verwarming niet zichtbaar is. Vloerverwarming is daarom in tegenstelling tot radiatoren ruimtebesparend. Radiatoren nemen altijd ruimte in beslag. Behalve het voordeel van ruimtebesparing brengt vloerverwarming ook een esthetisch voordeel met zich mee. Radiatoren zijn over het algemeen niet erg oogstrelend. Kortom meteen twee goede redenen om voor vloerverwarming te kiezen.

Gelijkmatigere warmtespreiding

Een groot voordeel van vloerverwarming is de gelijkmatige verspreiding van de warmte. Doordat vloerverwarming de hele oppervlakte van de vloer beslaat, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld door de ruimte. Op elke plek in het vertrek is het ongeveer even warm. Bij radiatoren vertrekt de warmte van een bepaald punt in de ruimte. Dicht bij de radiatoren is het warmer dan elders in het vertrek. Doordat warme lucht opstijgt, wordt bij vloerverwarming de hele ruimte van vloer tot plafond gelijkmatiger verwarmd. Met vloerverwarming maakt u daarom ook een einde aan koude voeten!

Zuinig met energie

Wat vloerverwarming ook zeer interessant maakt, is dat er zuinig wordt omgesprongen met energie. Vanwege de aangename gelijkmatige warmteverspreiding krijgt u sneller een behaaglijker gevoel. Vloerverwarming kan daarom 1 tot 2 ┬░C lager ingesteld worden dan de verwarming via radiatoren. Dit betekent een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. De prijzen van de moderne vloerverwarmingsystemen kunnen ondertussen prima concurreren met die van radiatoren, waardoor het investeren in vloerverwarming voor u de moeite waard kan zijn.

Betere luchtkwaliteit in huis

Vloerverwarming draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. Met vloerverwarming hebt u in tegenstelling tot met radiatoren nauwelijks luchtcirculatie. Hierdoor hebt u geen last van ronddwarrelend stof. Vooral mensen met luchtwegproblemen hebben hier veel profijt van. Een ander voordeel is dat vanwege de lagere ruimtetemperatuur de luchtvochtigheid hoger is dan bij radiatoren, wat ook allerlei gezondheidsvoordelen geeft, zoals minder last van geïrriteerde ogen en luchtwegen, droge huid, vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Meer informatie

Voor meer informatie over vloerverwarming en voor gratis en vrijblijvende offertes van een vloerverwarmingsspecialist in de buurt nodigen we u uit om hier contact met ons op te nemen.

Afspraak maken verwarming